Tips voor thuis tijdens de lockdown

Tips voor thuis tijdens de lockdown

Nu de pedicure weer een tijdje gemist moet worden, is het fijn wanneer u zelf de verzorging thuis een beetje bij kunt houden. Maar waar te beginnen, welke producten gebruik je ervoor en wat kun je beter niet doen? Ook geef ik mijn persoonlijke top 3 voor de thuis musthaves.

De dagelijkse voetverzorging en producten
Hieronder verstaan we onder andere het wassen van de voeten, zeep is hiervoor niet nodig, want deze wast vooral de beschermende laag van uw huid. Het goed afdrogen met een zachte (hand)doek en vergeet vooral tussen uw tenen niet. Daarna is het verstandig de voeten in te crèmen met een voetcrème die goed bij uw huid past. Hier kan ik u uiteraard over adviseren.

Wat niet elke dag hoeft, maar zeker wekelijks is het bijhouden van het eelt. Dit is heel handig te doen met een voetvijl tijdens of na het douchen wanneer de huid wat zachter is. Optioneel is om de voeten lekker te scrubben en daarna in te pakken met een voetmasker, maar dat mag u natuurlijk ook weer aan ons over laten zodra de praktijk weer geopend is.

Voor de één is het vaker dan voor de ander, maar niemand komt onder het knippen van de nagels uit. Wat belangrijk is, is dat u de nagels recht afknipt. Zelf verkies ik een nageltang boven een nagelknipper, zie hieronder nr. 3 van mijn persoonlijke musthaves. Het voordeel van een tang is dat je minder snel scheef knipt en minder kracht hoeft te zetten.

Verder is het schoonmaken van de nagel thuis heel goed te doen met een houten bokkenpootje (die je na gebruik kunt weggooien). Hiervan bestaan ook kunststof en rvs varianten, maar zorg dat je deze na gebruik goed schoon maakt. Dit alles is ook het beste te doen na het douchen.

Wat kun je beter niet doen
Voetenbadjes: Nu denkt u vast, waarom niet, dit is toch heerlijk? Deze mening delen velen met u. Een hele tijd werden voetenbadjes ook geadviseerd, was het niet voor de ontspanning, dan was het wel goed om ontstekingen te weken (de bekende sodabadjes).
Sinds een aantal jaren adviseren wij geen voetenbadjes te nemen om verschillende redenen, maar de drie belangrijkste wil ik wel graag benoemen.
De huid wordt week en (te) zacht waardoor de kans op huiddefecten toe neemt. Ook is het voor sommige mensen (met name met risicovoeten) lastig in te schatten of de temperatuur juist is waardoor de kans op brandwonden aanwezig is. Als laatste punt gedijen schimmels en bacteriën goed in een warme omgeving en dat is nou juist wat we niet willen.
Wat dan wel? Douchen om de voeten schoon te maken is voldoende en spoelen met de douchekop adviseren wij bij ontstekingen.

Persoonlijke musthave Top 3 voor thuis:

 Hypogeen kruidenboost voet- en been crème
  Nageltang

Mocht u deze producten nou ook thuis willen om lekker aan de slag te gaan, ze zijn allen bij mij te bestellen. Heeft u nog vragen na het lezen over producten of het thuis aan de slag gaan, neem gerust contact met mij op.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *